kipella
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΙΤΙΟΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Η δημοσιογραφική διάσκεψη για τον αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ανόρθωση

A+ A A-
28 Νοε 2019

Δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/11) για το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ανόρθωση στο AEK ARENA (Σάββατο 30/11, 18:00). Η δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διασκέψεων του AEK ARENA και μίλησε ο προπονητής μας Imanol Idiakez, καθώς και ο Florian Taulemesse.

«Είναι ένα ντέρμπι και ξέρουμε την σημασία του. Είναι για εμάς ακόμα πιο σημαντικό μετά την ήττα. Είναι μια πρόκληση και ευκαιρία για την ομάδα μας και είναι σημαντικό να φτάσουμε στον στόχο για να αλλάξουμε το κλίμα. Με εξαίρεση τον Acoran και τους τιμωρημένους δεν αντιμετωπίζουμε άλλο πρόβλημα. Πρέπει να έχουμε καλή απόδοση. Αντιμετωπίζουμε μια δυνατή ομάδα, αλλά σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε στο τέλος να μπορέσουμε να αφιερώσουμε την νίκη στον κόσμο μας. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό θα παλέψουμε.
Πριν από το παιχνίδι έχεις τρεις επιλογές. Με νίκη μειώνουμε σε 3 βαθμούς την απόσταση, εξαρτάται και από το άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Με ισοπαλία μένουμε στους έξι βαθμούς και με ήττα στους εννιά. Ο στόχος για είναι ξεκάθαρος, να πάρουμε τη νίκη, να έρθει η καλή ψυχολογία. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, η νίκη θα μας δώσει ώθηση. Η Ανόρθωση κάνει καλή πορεία, έχει σταθερότητα, ενώ εμείς όχι, όπως και η ψυχολογία μας δεν είναι καλή. Όμως διαθέτουμε καλή ομάδα και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη, είναι σημαντικό και για μας και για τον κόσμο. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε εδώ.
Δεν θεωρώ ότι αγωνιζόμαστε με την πλάτη στο τοίχο, δεν είναι η τελευταία ευκαιρία. Σίγουρα δεν μου αρέσει να ασχολούμαι και δεν με προβληματίζουν τόσο τα μαθηματικά, αλλά τα υπόλοιπα. Χρειάζεται με νίκη να δυναμώσουμε, χρειαζόμαστε καλά νέα. Εμείς δεν κάνουμε καλή πορεία, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι το τέλος του κόσμου αυτό το παιχνίδι. Δεν μπορείς να μιλάς για τελικούς από τον Νοέμβριο. Είναι πολύ σημαντικό και αυτό το πιστεύω, παίζουμε με την πρωτοπόρο σε ντέρμπι στη Λάρνακα, ακόμη πιο δυνατοί στη φετινή σεζόν. Είναι καλή ευκαιρία για μας να δείξουμε ότι είμαστε εδώ μέσα στη μάχη.
Είμαι προπονητής και γνωρίζω καλά ότι όταν δεν είναι καλά τα αποτελέσματα έρχεται πίεση. Ήρθα πέρσι για να βοηθήσω την ΑΕΚ στη δύσκολη κατάσταση. Νομίζω το πέτυχα, ο στόχος δεν αλλάζει ούτε φέτος. Η πίεση υπάρχει σε όλους, είναι ξεκάθαρα τα συναισθήματα μου, αγαπώ την ομάδα της ΑΕΚ, προσπαθώ για βοήθεια και βελτίωση. Πρόβλημα δεν θα είμαι ποτέ για την ΑΕΚ. Δουλειά μου είναι να βοηθώ την ομάδα, να την βελτιώνω και να προσπαθώ να κάνω τον κόσμο χαρούμενο.
Η προετοιμασία ήταν ίδια με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Acoran από τον περασμένο Μάρτιο είχε το πρόβλημα στο μηνίσκο και από εκεί και πέρα όλα πήγαν λάθος, γι' αυτό και είναι εκτός καιρό. Ο Florian επίσης παράξενος τραυματισμός, επανήλθε όμως. Ο Mojsov επίσης, ήμασταν άτυχη. Το πρόβλημα του Hevel στην αρχή δεν ήταν σοβαρό μετά γύρισε αλλιώς. Μπορεί να έχουμε κάνει λάθη, αλλά μαθαίνουμε από αυτά. Πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες να επιστρέψουν. Όταν έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Με πολλούς να είναι έξω είναι δύσκολο. Αλλά με όλους τους ποδοσφαιριστές μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα», δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός.

Για το παιχνίδι με την Ανόρθωση: «Έχουμε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό παιχνίδι με την Ανόρθωση, είναι μία ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή, δεν είμαστε στην καλύτερη μας στιγμή μέσα στη σεζόν, όμως πάντα καταφέρνουμε να επιστρέψουμε. Αλλάζουμε τα πάντα, ελπίζω να βρούμε τους τρόπους για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.
Νομίζω ότι είναι αρκετοί οι λόγοι που δεν παρουσιαζόμαστε όπως θέλουμε. Οι αλλαγές του καλοκαιριού, οι πολλοί τραυματισμοί, η ψυχολογική, η φυσική κατάσταση όταν επανήλθαμε από τους τραυματισμούς. Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές, καλές και κακές. Ενωμένοι να τις ξεπεράσουμε. Είμαστε η ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια κατακτήσαμε το κύπελλο και τη δεύτερη θέση. Θέλουμε και τη βοήθεια του κόσμου μας, είναι σημαντικό τώρα να τους έχουμε δίπλα μας.
Τις συζητήσεις που κάναμε αφορά εμάς τους ίδιους, τα αποδυτήρια. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι και δεν είμαστε μετά το τελευταίο αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε τη στιγμή που διανύουμε και τη θέση μας. Ξέρουμε τι έχουμε πετύχει τα προηγούμενα χρόνια. Να δείξουμε πως η ΑΕΚ ξέρει να έχει την κατοχή και να παίζει σωστό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο που όλη η Κύπρος γνωρίζει ότι μπορούμε να παίξουμε», δήλωσε ο Γάλλος επιθετικός.

BetOnAlfaPrimetel AJK GroupPetrolinaTreppidesLondouSunnySeeker HotelsMcDonaldsZemco GroupUCLANMetroCapnos Airport ShuttleTop Kinisis Ideaseven PUMA KPMGTofaliMarselliYdrogiosTheasisLIVADHIOTIS CITY HOTELNicolaides GroupZENONPissisDioCare